Vecsésre is megérkeztek az illegális szemetelőkre vadászó kamerák

Megosztás

Május 14-e óta működik az illegális hulladéklerakók ellen felszerelt kamerarendszer, melyet a vecsési önkormányzat az Innovációs és Technológiai Minisztérium települési önkormányzatoknak szóló, az illegális hulladéklerakatok felszámolását elősegítő Tisztítsuk meg az országot! program keretében meghirdetett pályázaton nyert. – olvashatjuk a Vecsési Tájékoztató oldalán

A pályázatot térfigyelőkamerák beszerzésére és kihelyezésére adták be, és az elnyert 6 055 300 Ft. támogatás összege a teljes kivitelezést fedezte. Az új eszközöket az illegális hulladékkal leginkább szennyezett külterületek megfigyelésére alkalmazzák a Jókai Mór utca Kakucsi úti csomópontjánál, a Budai Nagy Antal utca végén a patak partján és az onnan kivezető út mentén, az M0-ás túloldalán, illetve a XVIII. kerület irányába haladó Halomi út–Széchenyi út csomópontjánál.

Az eszközök éjszaka is jó minőségű felvételt rögzítenek, csatlakoznak a város térfigyelő kamerarendszeréhez, ami egyúttal lehetővé teszi, hogy a Vecsési Rendőrőrsön és a Monori Rendőrkapitányságon is hozzáférhetőek a felvételek. – mondta Rózsa Balázs, a polgármesteri hivatal közbiztonsági és környezetvédelmi osztályvezetője.

Négy darab 360 fokban elfordulni képes Hikvision márkájú kamerát szereltek fel az említett helyszíneken. Az említett kamerákat rövid időn belül bekötik az Országos -Rendőr- főkapitánysághoz is, ezzel nagyban növelik a felderítés hatékonyságát.

Aktuális

Gátőr: Együtt élünk a természettel, a vízzel

1871. június 10-én született meg az a törvény,...

„Helló Budapest!”

 Így köszöntötte június 1-én a fővárosiakat a BYD...

Magyar szemétgyűjtési búvár flashmob a Vörös-tengeren

Az Óceánok kishazánkból oly' távolinak tűnhet, de nem úgy...

Környezetvédelmi Világnap nap szerte a világban

Nem átlagos nap a mai, a környezetvédelemmel foglakozó emberek...

Vigyázat Budapest! Adatlopók!!!

​Információink szerint naponta ügyfelek sokaságát verik át mostanában új...