Újra megkóstolhatják az autentikus szabolcsi konyhát a géberjéni Porta Portyán

Megosztás

A Porta Portya jellegzetessége, hogy nem egy hagyományos fesztivál, hanem valódi betekintést nyújt Géberjén gasztrovilágába, a közízlés által kevésbé befolyásolt, igazi helyi ízek kavalkádja jellemzi – mondta Kiss Róbert Richard Prima Primissima-díjas újságíró a rendezvényről.

A géberjéni Porta Portya igazi sikersztori, hiszen évről évre egyre több kíváncsi látogatót vonz a szabolcsi településre. Idén szeptember 2-re tűzték ki az időpontot, amikor valódi, működő portákat nyitnak meg a közönségnek, egy napra – tudtuk meg a geberjen.hu oldalról. Az ott zajló munkákba, az állattartás rejtelmeibe, régen elfeledett mesterségek titkos fogásaiba, a géberjéni receptek rejtelmeibe is beavatják ilyenkor az érdeklődőket, akik a végén teli hassal mehetnek haza, hiszen közben jókat is ehetnek a portákon.

Ahol malacokat tartanak, ott fantasztikus disznóságokat lehet kóstolni, máshol perecet készítenek, vagy valami finom süteményt. Húsznál is több portát lehet így végigjárni, végigkóstolni. A Porta Portya jellegzetessége, hogy nem egy hagyományos fesztivál, hanem valódi betekintést nyújt Géberjén gasztrovilágába, a közízlés által kevésbé befolyásolt, igazi helyi ízek kavalkádja jellemzi – mondta Kiss Róbert Richard Prima Primissima-díjas újságíró a rendezvényről.

A szervezők célja, hogy ne egy klasszikus falunapot csináljanak a focipályán, hanem hogy összekapcsolják a település lakosságát a közönséggel. A csodálatos természeti környezet, a szatmári finomságok és a páratlan szatmári vendégszeretet garantálja, hogy teli hassal és élményekkel tele fognak távozni a vendégek.

A portákon becsületkasszás fizetési megoldás van, de a legtöbb esetben a betérő vendégeknek nem is engedik a háziak a fizetést. Az esti bál pedig jó apropó nemcsak a helyieknek a közös ünneplésre, hanem az itt maradó vendégeknek is egy kis táncra, új baráti kapcsolatok kialakítására.

Mutatjuk a programot is!

Aktuális

Bárki építheti: megnéztük a budapesti Lego-villamost

Parádés új villamost mutattak be Budapesten. Az új jövevényt...

MTÜ: Tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai

A felszolgálási díj maximum mértékét meghatározó, valamint a borravaló...

Mongolul jelent meg könyv a magyar köszönésekről

Cedev Önörbajin professzor, akadémikus előszavával, Gurdagva Ingtur fordításában jelent...

Az NTAK-ból már látszik: nőtt az utazók száma az őszi szünetben

Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima díjas turisztikai szakújságíró...

Ismét pályázhatnak egymillió forintos támogatásra a vidéki éttermek

Újra megjelentette Magyarország Kormánya a vidéki kis és közepes...