Az atlétikai világbajnokság zárónapjára is rengetegen kerékpárral érkeztek

Megosztás

Hét számban avattak bajnokot a világverseny utolsó napján. A finálékra teljesen megtelt Nemzeti Atlétikai Stadionnál készült fotókat munkatársaink küldték.

A fenntarthatóság és a környezetbarát-megoldások a stadion létrehozásakor és a világverseny során is nagyon fontos volt. Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke a zárónapon tartott nemzetközi sajtótájékoztatón a világbajnokságot értékelve kijelentette: „Nagyszerű, különleges világbajnokság volt a budapesti – hangsúlyozta Sebastian Coe. – Elégedetten és boldogan távozunk Magyarországról, ahol szívesen láttak minket, az emberek ünnepként tekintettek a világbajnokságra. Nem emlékszem jobb hangulatú vébére a közelmúltból, megtelt a stadion, a szurkolók akkor is a lelátón ültek, amikor éppen nem versenyzett magyar atléta. A rendező város és az ország vezetésével is jó partneri kapcsolatot építettünk ki, sikerült megvalósítani a fenntarthatósági és innovációs elképzeléseinket, és infrastrukturális hagyatéka is lesz a világbajnokságnak, az új létesítmény nemzetközi képzési központként is szolgálhat.” Sebastian Coe a sikeres világbajnokság után ösztönözné fővárosunkat az olimpiai pályázatra.

A budapesti atlétikai világbajnokság kormánybiztosa, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár szerint Magyarországnak sikerült szintet lépnie, és jó benyomást tennie a világbajnokságra kilátogató külföldi sportvezetőkre.  Schmidt Ádám azt is hangsúlyozta, a világbajnokságot több mint egymilliárdan követték a televízióban. “Elképesztő érzés volt, hogy kilenc napon át ünnepelte Magyarország az atlétikát. Megfeleltünk a nemzetközi szövetség elvárásának, hogy a lehető legtöbb szurkolót szólítsuk meg, hálás vagyok, hogy ennyien kijöttek a stadionba, a magyarok büszkék lehetnek a világbajnokságra. A sportállamtitkárság célja volt, hogy az esemény túlmutasson ezen a kilenc napon, a Nemzeti Atlétikai Központ a magyar atlétika és a szabadidősportra vágyó honfitársaink otthona lesz.”

A budapesti atlétikai világbajnokság a holland női 4×400-as síkfutás váltójának káprázatos győzelmével ért véget. Nézze meg összefoglaló cikkünket itt. A vasárnap délelőtti férfi maratonfutásról és annak magyar résztvevőjéről is beszámoltunk.

Aktuális

Ha szereti a nyugalmat, a történelmet és a hasát, ide el kell mennie!

A Hejce, az ezer álom faluja című útikönyvet Budapesten,...

Autó Caro: 25 éve a csúcson a koreai autók javításában

Magyarországon az Autó Caro Kft. 25 éves tapasztalattal biztosítja...

Turisztikai ügynökség: 2024 rekordév lehet az első negyedéves számok alapján

Az év első három hónapjában 7,1 millió vendégéjszakát könyvelhettek...

Meghosszabbított határidővel lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre

Meghosszabbított határidővel, május 20-ig nyújthatják be pályázataikat a 31....

Támogassa adója 1 százalékával a magyar nyelv bástyáját, a Magyar Nyelvőr Alapítványt!

Csak egy-két percet kell rászánnia az adóbevallás elkészítésekor, vagy...