Gyereknapi hétvége a Zöld Budapest Bábszínházban

Megosztás

Megnyitja kapuit a Budapest Bábszínház május 29-30-án gyereknap alkalmából. Két különleges előadását is műsorra tűzi a teátrum.

Újra nyit a Budapest Bábszínház egy hétvége erejéig május 29-30-án. Szombaton 15 órakor a Holle anyót, vasárnap 10.30-kor a 80 nap alatt a Föld körül című mesét láthatják a gyerekek.

Szombaton délután sokak kedvencét, a Holle anyót Kuthy Ágnes rendezésében nézhetik meg a kicsik. Holle anyó világában a mostohatestvérek bejárják a jóság, a tisztelet, a szorgalom, a segítőkészség, egyben a felnőtté válás útját. Persze ki-ki a maga módján. Az előadás különlegessége, hogy a ritkábban használt marionett és pálcás bábtechnikát is alkalmazza.

Vasárnap délután Jules Verne ikonikus történetével, a 80 nap alatt a Föld körül című előadással folytatódik a gyereknapi hétvége. A fordulatokban gazdag történet Phileas Fogg úrról, az előkelő londoni Reform Club hóbortos tagjáról szól, aki arra vállalkozik, hogy fogadásból 80 nap alatt körbe utazza a Földet.

Ellinger Edina igazgató elmondta: a biztonság érdekében két paravános előadást választottak, mert a színészeknek csak ezzel a technikával van lehetőségük maszkban játszani.

Májusban továbbra is folytatódik a Bábfilmszínház, gyermek és felnőtt előadásokat tűz műsorra online a bábszínház. Május 7-én lesz látható az Apa lánya, 8-án a Rumcájsz, 14-én az Anima, 15-én a Nyúl Péter, 21-én az Esti Kornél, 22-én a 80 nap alatt a Föld körül, 28-án a Gengszter nagyi, 29-én a Holle anyó.

Az előadásokra a bábszínház honlapján lehet érdeklődni:

A gyereknapi hétvégén 6 éves kortól mindenki számára kötelező a maszk.

Aktuális

FŐKERT: Csak az életveszélyes fákat vágta ki Budafok-Tétényben

A 2021. április 25. napján megjelent Történelmi fasor kivágásába...

MÁV-Volán-csoport fenntarthatósági együttműködése a Föld megóvása érdekében

A MÁV-Volán-csoport célja 2050-ig a klímasemlegesség elérése, ennek érdekében...

A tőrösdarazsak ártalmatlanok! Ne féljünk tőlük, ne üldözzük őket!

Májustól számíthatunk a termetes tőrösdarazsak feltűnésére amint a kertek,...

Egyre erősebb szélviharokra számíthatunk Magyarországon

Fokozódó szélviharokat, és ezzel együtt növekvő viharkárokat hozhat a...