A városok és lakói is nyerhetnek az elektromos autók ingyenes töltésével

Megosztás

A fenntartható energiatermeléssel egy gond van: az időjárástól függő termelés – például nap- és szélerőművek esetén – aránytalan. Bizonyos időszakokban például hiába termelnek sok energiát, nem használják ki, főként bizonyos nappali és éjszakai órákban. Erre persze megoldást jelentene az energiatárolás, de ez még elég drága, így alternatív megoldást kell találni a problémára. Például be kell vetni a már “kéznél” lévő energiatárolókat, vagyis az egyre népszerűbb elektromos autókat.

Ha a villanyautók tulajdonosai a kritikus időszakokban – jellemzően kora délután és éjszaka – ingyen tölthetnének, kihasználnák a megtermelt energiát, ráadásul a csúcsidőszakokban kevésbé lennének terhelve a hálózatok. Az Express számolt be róla, hogy a töltőállomásokkal is foglalkozó brit áramszolgáltató, a Good Energy szerint is ez lehet majd a fenntartható városok egyik trükkje.

A cég tervei szerint egy mobil alkalmazás jelezné a felhasználóknak, hogy mikor várhatók ingyenes időszakok, amelyek kihasználására előre kell jelentkezni. A Good Energy szerint ezzel nagyon jól járnak majd a villanyautósok, hiszen egy ilyen több órás szakaszban teljesen feltölthetők a járművek, ami átlagos városi használat mellett egy-két hétre is elegendő “tankolásnak” felel meg.

Aktuális

Gátőr: Együtt élünk a természettel, a vízzel

1871. június 10-én született meg az a törvény,...

„Helló Budapest!”

 Így köszöntötte június 1-én a fővárosiakat a BYD...

Magyar szemétgyűjtési búvár flashmob a Vörös-tengeren

Az Óceánok kishazánkból oly' távolinak tűnhet, de nem úgy...

Környezetvédelmi Világnap nap szerte a világban

Nem átlagos nap a mai, a környezetvédelemmel foglakozó emberek...

Vigyázat Budapest! Adatlopók!!!

​Információink szerint naponta ügyfelek sokaságát verik át mostanában új...