A 6 legfontosabb tipp a környezettudatos tavaszi nagytakarításhoz

Megosztás

Egyre szebb az idő, most már tényleg itt a tavasz, így sok háztartásban eljött a nagytakarítás ideje. A hagyományos házimunkát a többség mindenféle vegyszeres tisztítószerrel végzi, pedig hasznos, és bárki számára megoldható trükkökkel teljesen fenntartható lehet az otthonunkat felfrissítő művelet. Soroljuk is a legfontosabb tippeket a környezettudatos takarításhoz!

1, Ne pazaroljuk a papírtörlőt, helyettük megunt ruhadarabokat használjunk. Egy átlagos, de már selejtezésre váró póló megteszi, ezeket mindig őrizzük meg, jól jöhetnek portörlésnél és ablakpucolásnál is!

2, Az ecet és a szódabikarbóna régóta bevált tisztítószer, a konyha és a fürdőszoba szennyeződéseivel is könnyedén elbánnak.

3, A citromsav is remek munkát végez tisztítószerként, például ha a WC-ben és a fürdőszobában szeretnénk vízkövet oldani.

4, A ruhák mosása során egy kis vízben feloldott szódabikarbóna csodákra képes a látványos foltokkal. A mosódió használatát is ajánljuk, erről korábbi cikkünkben részletesen olvashat, csak kattintson ide.

5, Nincs gond a boltban vásárolható tisztítószerekkel sem, csak egy fontos szempontnak meg kell felelniük: készüljenek legalább 90 százalékban lebomló anyagból. Ha ilyen jelzést találunk a leíráson, nyugodt szívvel a kosarunkba tehetjük. A “békás” márka, vagyis a Frosch termékei tipikusan ilyenek, ráadásul a legtöbb bevásárlóközpontban és drogériában kaphatók.

6, A nagytakarítások során jellemző, hogy rájövünk: sok ruhánk vagy használati tárgyunk felesleges. Mielőtt a szemetesbe dobnánk, járjunk utána, hogy milyen módon lehetne újrahasznosítani vagy adományozni őket, ha pedig mindenképp kidobnánk, van-e valahol szelektív gyűjtés, esetleg lomtalanítás.

Aktuális

Így költünk, ha érkezik a baba

Ha bővül a család, a megfelelő otthon biztosítása a...

A fenntartható jövő megvalósításához nélkülözhetetlen a gazdaság zöldítése

Hiszünk abban, hogy a jövő a közép-európai együttműködésben rejlik,...

Bányató visszatöltéssel a fenntarthatóságért és szokatlan madárvédelem.

A kavicsbányák sokoldalúsága A fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás kiemelt...

Már 34 áruházban fogadja a SPAR a használt sütőolajat

A háztartási használatot követően több tonna étkezési olajat és...