Székelyföldi Körverseny, anyaországi rajttal

Megosztás

Idén először lépi át az országhatárt a Székelyföldi Kerékpáros Körverseny: 2022-ben már Magyarországon is tekernek az elszánt bringások az augusztus 9-én kezdődő viadalon. A sorban a 16. kerékpáros őrület első szakasza most Debrecenben rajtol.

Az idei Székelyföldi Körverseny nagy újdonsága a debreceni etap lesz, ahol a versenyzők egy 91,7 km hosszúságú szakaszon tekernek. A rajtceremónia kedden fél 10-kor kezdődik a Nagyerdei Stadion melletti parkban, a rajtpisztoly 10 órakor dördül el. A városban hét kör és három sprint várja a legkeményebb bringásokat és bicajaikat, így a sportolók, ha lesz erejük hozzá, felfedezhetik a környék látványosságait.

A kezdeti, regionális székely bringás küzdelem mára nemzetközi szintű körversennyé nőtte ki magát. A húsz nevezett csapat között vannak német, olasz, román, osztrák, holland, lengyel, szerb, bolgár és magyar hatosok is, összesen 120 bringás és megannyi csapattag veszi majd a nyakába kilométereket – öt szakaszon egészen pontosan 684 km-et tesznek meg.

A szervezők Debrecenben is ritka izgalmas versenyre számítanak, hiszen az új, magyarországi szakasz minden kerékpárosnak ismeretlen terep lesz. A cívisváros után a körverseny visszatér a „klasszikus” színteréhez, Székelyföldre. Marosvásárhely, Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy, Hargitafürdő és Székelyudvarhely hegyei és völgyei egyaránt emberpróbáló szakaszokkal várják majd a nevezőket.

A mezőny debreceni „látogatása” mellett másik mérföldkő, hogy most először élő televíziós közvetítést is láthatnak róla a nézők az M4Sport jóvoltából augusztus 9-én kedden délelőtt 10.00 órától.

Aktuális

5 éves a Pallas Athéné Könyvkiadó

Könyveik a 21. századi tudásbázis építését szolgálják Az ötödik a...

Könyvajánló: Mizsér Attila: A siker tusái

Légy te is életed bajnoka Az öttusa mindenre megtanít –...