Székelyföldi Körverseny, anyaországi rajttal

Megosztás

Idén először lépi át az országhatárt a Székelyföldi Kerékpáros Körverseny: 2022-ben már Magyarországon is tekernek az elszánt bringások az augusztus 9-én kezdődő viadalon. A sorban a 16. kerékpáros őrület első szakasza most Debrecenben rajtol.

Az idei Székelyföldi Körverseny nagy újdonsága a debreceni etap lesz, ahol a versenyzők egy 91,7 km hosszúságú szakaszon tekernek. A rajtceremónia kedden fél 10-kor kezdődik a Nagyerdei Stadion melletti parkban, a rajtpisztoly 10 órakor dördül el. A városban hét kör és három sprint várja a legkeményebb bringásokat és bicajaikat, így a sportolók, ha lesz erejük hozzá, felfedezhetik a környék látványosságait.

A kezdeti, regionális székely bringás küzdelem mára nemzetközi szintű körversennyé nőtte ki magát. A húsz nevezett csapat között vannak német, olasz, román, osztrák, holland, lengyel, szerb, bolgár és magyar hatosok is, összesen 120 bringás és megannyi csapattag veszi majd a nyakába kilométereket – öt szakaszon egészen pontosan 684 km-et tesznek meg.

A szervezők Debrecenben is ritka izgalmas versenyre számítanak, hiszen az új, magyarországi szakasz minden kerékpárosnak ismeretlen terep lesz. A cívisváros után a körverseny visszatér a „klasszikus” színteréhez, Székelyföldre. Marosvásárhely, Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy, Hargitafürdő és Székelyudvarhely hegyei és völgyei egyaránt emberpróbáló szakaszokkal várják majd a nevezőket.

A mezőny debreceni „látogatása” mellett másik mérföldkő, hogy most először élő televíziós közvetítést is láthatnak róla a nézők az M4Sport jóvoltából augusztus 9-én kedden délelőtt 10.00 órától.

Aktuális

Budapesten is támadnak a varjak!

Június közepéig lehet számítani a lakott településeken elsősorban a...

Már pályázhatnak a közösségek a legvirágosabb település címért

30. alkalommal lehet jelentkezni a Virágos Magyarország díjra. Immáron 30....

5300 éves ecuadori régészeti lelet Budapesten!

Ecuadorban francia kutatók helyi szakemberekkel 5300 éves, kakaókeményítőt tartalmazó...

A madarak költési időszaka miatt fokozott figyelmet kér az MME

A közeledő május 10-i Madarak és Fák Napja alkalmából...