Debrecenből rajtol kedden a Székelyföldi Körverseny!

Megosztás

Ön élőben nézi a versenyt, amely hihetetlenül gyönyörű tájakon halad és igazán természet- és környezetbarát?

Most először van Magyarországon a rajt és az első szakasz. Több mint 90 kilométeren hajtanak a Nagyerdő környékén a versenyzők, összesen 120-an. A Stadion mellett indul az etap, a rendezvény ingyenes.

A debreceni első után a második etap Marosvásárhelyről rajtol és Csíkszeredában zárul, a harmadik szakaszon Csíkszeredából Sepsiszentgyörgyre kerekeznek a sportolók, a negyedik versenynapon Sepsiszentgyörgyről indulva, Erdővidéken át Székelyudvarhelyre érkeznek, a zárószakaszon pedig a Székelyudvarhely – Bucsin-tető – Gyergyószentmiklós – Csíkszereda útvonalon haladnak majd. A zárónap augusztus 13.

Az idei már a 16. Székelyföldi Körverseny, amely nemcsak Kelet-Európában, de az egész kontinensen meghatározó kerékpárverseny. Alapítói, ötletgazdái Novák Eduard és Ráduly Róbert Kálmán 2006-ban regionális versenyként indították útjára, de hamar kinőtte magát, és rövid időn belül, nemzetközi besorolást kapott: 2008-ban, Romániában elsőként UCI 2.2 kategóriájú lett.

A verseny központja sokáig Csíkszereda volt és csillagverseny típusú kerékpárversenyként rendezték meg. Ez a lebonyolítási rendszer 2016-tól változott, és már Sepsiszentgyörgyön is rendeztek szakaszokat. 2021-ben Marosvásárhely és Maros megye is csatlakozott a versenyhez, így valóban a teljes történelmi Székelyföld része immár az eseménynek.

Tizenhat év után a környező országok kontinentális és klubcsapatainak versenynaptárába rendszerint bekerül a már hagyománynak számító, augusztus eleji verseny.

A leggyakrabban résztvevő országok csapatai között szerepel: Magyarország, Ausztria, Olaszország, Lengyelország, Bulgária, Ukrajna, Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Moldova, így a Székelykör igazi nemzetközi kerékpárverseny.

Idei újdonság a debreceni rajt mellett az is, hogy a körversenyt az M4 Sport élőben közvetíti. Így ha nem jut el Debrecenbe, szurkolhat a tévé előtt is!

Aktuális

5 éves a Pallas Athéné Könyvkiadó

Könyveik a 21. századi tudásbázis építését szolgálják Az ötödik a...

Könyvajánló: Mizsér Attila: A siker tusái

Légy te is életed bajnoka Az öttusa mindenre megtanít –...