Bárki belenézhet a Zöld Föld fenntarthatósági tankönyvbe!

Megosztás

A Kék Bolygó Alapítvány támogatásával elkészült a Zöld Föld fenntarthatósági tankönyv. “A fenntarthatóság korunk egyik legfontosabb és legösszetettebb kérdése. A felnövekvő generációk szemléletformálása, a fenntarthatóság kérdéseinek és az azokra adható válaszoknak a bemutatása iskolarendszerünk feladata is.” – hangsúlyozza az alapítvány közleménye a tankönyvről.

A Zöld Föld nem csak egy fenntarthatósági tankönyv, de egy nevelési-oktatási program kiindulópontja is, amelynek célja, hogy felhívja a fiatal generációk figyelmét a fenntarthatóság, fenntartható életmód fontosságára. A diákok egy olyan tankönyvet kapnak a kezükbe, ami szakmailag hitelesen, ugyanakkor szellemesen, interaktív módon, a játékosságot sem mellőzve kelti fel a 9. és 10. évfolyamosok érdeklődését a téma iránt.

Az oktatók munkáját a tankönyvön kívül munkafüzet, e-learning támogató anyag, módszertani kézikönyv és egy 30 órás továbbképzési anyag is segíti. Bele is lehet lapozni a munkafüzetbe, erre a linkre kattintva bárki hozzáfér az első fejezethez. 2021 augusztusától a KELLO webshopjában bárki számára megvásárolható lesz a tankönyv, az iskolák viszont már most kiválaszthatják az Oktatási Hivatal tankönyvlistájáról, PDF formájában pedig már most is letölthető a szervezet honlapjáról.

Aktuális

Így költünk, ha érkezik a baba

Ha bővül a család, a megfelelő otthon biztosítása a...

A fenntartható jövő megvalósításához nélkülözhetetlen a gazdaság zöldítése

Hiszünk abban, hogy a jövő a közép-európai együttműködésben rejlik,...

Bányató visszatöltéssel a fenntarthatóságért és szokatlan madárvédelem.

A kavicsbányák sokoldalúsága A fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás kiemelt...

Már 34 áruházban fogadja a SPAR a használt sütőolajat

A háztartási használatot követően több tonna étkezési olajat és...