Bárki belenézhet a Zöld Föld fenntarthatósági tankönyvbe!

Megosztás

A Kék Bolygó Alapítvány támogatásával elkészült a Zöld Föld fenntarthatósági tankönyv. “A fenntarthatóság korunk egyik legfontosabb és legösszetettebb kérdése. A felnövekvő generációk szemléletformálása, a fenntarthatóság kérdéseinek és az azokra adható válaszoknak a bemutatása iskolarendszerünk feladata is.” – hangsúlyozza az alapítvány közleménye a tankönyvről.

A Zöld Föld nem csak egy fenntarthatósági tankönyv, de egy nevelési-oktatási program kiindulópontja is, amelynek célja, hogy felhívja a fiatal generációk figyelmét a fenntarthatóság, fenntartható életmód fontosságára. A diákok egy olyan tankönyvet kapnak a kezükbe, ami szakmailag hitelesen, ugyanakkor szellemesen, interaktív módon, a játékosságot sem mellőzve kelti fel a 9. és 10. évfolyamosok érdeklődését a téma iránt.

Az oktatók munkáját a tankönyvön kívül munkafüzet, e-learning támogató anyag, módszertani kézikönyv és egy 30 órás továbbképzési anyag is segíti. Bele is lehet lapozni a munkafüzetbe, erre a linkre kattintva bárki hozzáfér az első fejezethez. 2021 augusztusától a KELLO webshopjában bárki számára megvásárolható lesz a tankönyv, az iskolák viszont már most kiválaszthatják az Oktatási Hivatal tankönyvlistájáról, PDF formájában pedig már most is letölthető a szervezet honlapjáról.

Aktuális

Gátőr: Együtt élünk a természettel, a vízzel

1871. június 10-én született meg az a törvény,...

„Helló Budapest!”

 Így köszöntötte június 1-én a fővárosiakat a BYD...

Magyar szemétgyűjtési búvár flashmob a Vörös-tengeren

Az Óceánok kishazánkból oly' távolinak tűnhet, de nem úgy...

Környezetvédelmi Világnap nap szerte a világban

Nem átlagos nap a mai, a környezetvédelemmel foglakozó emberek...

Vigyázat Budapest! Adatlopók!!!

​Információink szerint naponta ügyfelek sokaságát verik át mostanában új...