Egyre népszerűbbek a hibrid autók Magyarországon

Megosztás

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete sajtóközleményéből kiderül: a hibrid autók 2021-re slágertermékké váltak. Természetesen benzinnel működő autókból még mindig jóval többet adnak el hazánkban, mint tisztán elektromosból vagy hibridből, de utóbbi típus meglepő statisztikát hozott – vette észre a Villanyautósok szerkesztősége.

Az esztendő első negyedéves eredményei remek összehasonlítási alapot adnak, hiszen a 2020-as első hónapokat még pont nem érintette a koronavírius-járvány. Hiába okozott gazdasági válságot a pandémia, a Covid előtti hónapokhoz képest idén 141 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett plug-in hibrid autók száma.

A vizsgált időszakban, tehát 2021 januárja és márciusa között 32194 személygépkocsit helyeztek forgalomba hazánkban, ebből 1412 hibrid autó, ami komoly ugrás az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest. Ezen felül 562 tisztán elektromos autó került a magyar utakra, ami biztató, hiszen az árammal tölthető gépjárművel egyre népszerűbbé válása egyre tisztább levegőt eredményez, főként a nagyvárosokban.

Az elektromos autózással foglalkozó hírportál korábban arról a szintén biztató trendről is beszámolt, hogy egyre több a zöld rendszámmal rendelkező autó Magyarországon. “Tisztán elektromos járművek közül ötből kettő az elmúlt egy évben kapott megkülönböztető hatósági jelzést” – hangsúlyozták az oldalon.

Ezek természetesen fontos lépések, de az elektromos autózás akkor hozhat forradalmat a környezetvédelemben, ha egy minél közelebbi dátumot kijelölnek, ami után már csak elektromos autókat lehet értékesíteni. Épp ezért az elmúlt napokban 27 multinacionális cég csatlakozott egy kezdeményezéshez, amely ilyen lépésre sürgeti az Európai Bizottságot. Többek között az IKEA és a Volvo is a környezetvédelmi akció alapítói között van.

Aktuális

FŐKERT: Csak az életveszélyes fákat vágta ki Budafok-Tétényben

A 2021. április 25. napján megjelent Történelmi fasor kivágásába...

MÁV-Volán-csoport fenntarthatósági együttműködése a Föld megóvása érdekében

A MÁV-Volán-csoport célja 2050-ig a klímasemlegesség elérése, ennek érdekében...

A tőrösdarazsak ártalmatlanok! Ne féljünk tőlük, ne üldözzük őket!

Májustól számíthatunk a termetes tőrösdarazsak feltűnésére amint a kertek,...

Egyre erősebb szélviharokra számíthatunk Magyarországon

Fokozódó szélviharokat, és ezzel együtt növekvő viharkárokat hozhat a...