A Föld napján díjmentes lesz az autósoknak a fővárosi közlekedés

Megosztás

Tedd le az autód, védd a Földet! – ezzel a szlogennel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) arra ösztönzi az autóval közlekedőket, hogy a környezet és saját egészségük megóvása érdekében válasszanak egyéb, alternatív közlekedési eszközt, vagy használják a közösségi közlekedést, amelyet április 22-én, a Föld napján ingyen vehetnek igénybe.

A díjmentes közösségi közlekedés – beleértve a HÉV-járatok budapesti szakaszait is – lehetőségét csütörtökön azok a gépjármű-tulajdonosok vehetik igénybe, akik a jegyellenőrzés során érvényes, hazánkban kiállított forgalmi engedélyt mutatnak fel az ellenőrzési pontokon vagy a járműveken. A díjmentes utazást egy forgalmi engedéllyel egy utas veheti igénybe.

A BKK kezdeményezésének célja, hogy a környezet védelmére és saját egészségük megóvására buzdítsa a rendszeresen autóval közlekedőket. A közösségi és alternatív közlekedési lehetőségek kihasználásával ugyanis csökkenhet a zaj- és légszennyezettség, javulhat a levegő minősége, járhatóbbá és élhetőbbé válnak a zsúfolt fővárosi útszakaszok, továbbá az aktív mozgással sokat lehet tenni az egészség megőrzéséért – hangsúlyozza a BKK közleménye.

A közösségi közlekedés a koronavírus-járvány ellenére egyetlen napra sem áll le, a BKK, a BKV és az ArrivaBus is mindent megtesz a biztonságos utazás feltételeinek a megteremtéséért. A teljes utasteret, a járművek vezetőállásait, a metróállomások utasforgalmi területeit, valamint a mozgólépcsők korlátait – a megszokott napi takarításon felül – rendszeresen és alaposan fertőtlenítik.

A kedvezményt kihasználók számára fontos információ, hogy továbbra is kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszk használata a járműveken és a megállókban, a BKK munkatársai folyamatosan ellenőrzik ennek a betartását.

A járatok menetrendje elérhető a BKK honlapján, utazástervezéshez pedig érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni.

Aktuális

FŐKERT: Csak az életveszélyes fákat vágta ki Budafok-Tétényben

A 2021. április 25. napján megjelent Történelmi fasor kivágásába...

MÁV-Volán-csoport fenntarthatósági együttműködése a Föld megóvása érdekében

A MÁV-Volán-csoport célja 2050-ig a klímasemlegesség elérése, ennek érdekében...

A tőrösdarazsak ártalmatlanok! Ne féljünk tőlük, ne üldözzük őket!

Májustól számíthatunk a termetes tőrösdarazsak feltűnésére amint a kertek,...

Egyre erősebb szélviharokra számíthatunk Magyarországon

Fokozódó szélviharokat, és ezzel együtt növekvő viharkárokat hozhat a...