Karácsony Gergely bemutatta: Radó Dezső terv

Megosztás

 A héten aláírtam Budapest klímastratégiájáról szóló rendeletet, illetve elkészült a Radó Dezső Terv – a Főváros Zöld Infrastruktúra Fejlesztési és Fenntartási Akcióterve! 🌿🌳🌻🌎-írta facebook oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.

A klímastratégiában azokat a lépéseket határoztuk meg, amelyeket a következő évtizedben meg kell tenni annak érdekében, hogy a káros kibocsátásokat érdemben csökkenteni, a klímaváltozás hatásait pedig mérsékelni lehessen. A Radó Dezső Terv célja, hogy vezérelvként szolgáljon a főváros zöldinfrastruktúráját érintő programok és projektek kidolgozása során.

A járvány rengeteg káros hatása mellett arra hívta fel a figyelmünket, hogy nem élhetünk úgy tovább, ahogyan eddig tettük. Az egyre gyorsuló világ, a globalizáció tönkreteszi a bolygónkat, ennek pedig beláthatatlan következményei lesznek. Ahogyan David Brower, környezetvédő mondta: „A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.” Nekünk most mindent meg kell tennünk azért, hogy a gyermekeinknek, unokáinknak megóvjuk a bolygónkat, vele együtt a hazánkat és a városunkat.

A klímaváltozás már most érinti a főváros működését, ezért is határoztunk úgy, hogy elsődleges szempont lesz minden beruházás és projekt során, hogy védjük a környezetet, a meglévő zöldfelületeket.

👉 Számtalan olyan kisebb és nagyobb projektünk volt, amely beleillik a klímavédelemmel kapcsolatos terveinkbe. Ha kíváncsi vagy ezekre, itt megnézheted: https://enbudapestem.hu/egyeve/

A Radó Dezső Tervről itt: t.ly/Y7z2 , a Klímastratégiánkról pedig itt olvashatsz bővebben t.ly/UZbg

This image has an empty alt attribute; its file name is kep.png

59 megvalósításra váró projekt, 130-150 milliárd forintnyi értékben. 🌳

Soknak tűnik és az is. De semmi, ha a Városliget beépítésére elköltött kormányzati pénzekhez hasonlítjuk, vagy a kormány által beígért 3000 milliárd forintnyi elméletileg Budapestre érkező EU-s támogatáshoz.

A Fővárosi Önkormányzat által elfogadott Radó Dezső Tervvel egyértelmű a célunk: két Margitszigetnek megfelelő nagyságú új közparkokat akarunk létrehozni Budapesten. A tervről bővebben is tudtok olvasni: t.ly/qJW2 ✅ #Budapest

#Budapest

Aktuális

Ennél rohadtabb kullancsot még nem láttál!

A kis szemét dög képes métereken át követni kiszemeltjét!...

Idén is a mezőny első felében teljesített az európai banki stresszteszt magyar résztvevője

Az Európai Bankhatóság ma publikált stressztesztjében résztvevő egyetlen hazai...

Királynők öltözőjében jártunk

Vajon mi köti össze a japán császárt, az angol...

MNB: Egyértelmű tájékoztatást kell adni az ügyfeleknek a befektetési alapok sikerdíjairól

Idén augusztustól kell alkalmazniuk az érintett kollektív befektetési vállalkozásoknak...