A felszolgálási díj maximum mértékét meghatározó, valamint a borravaló adómentességét biztosító, és annak kifizetését módosító javaslatokat nyújtott be a napokban a Nemzetgazdasági Minisztérium.
A felszolgálási díj tervezete alapján a vendéglátó üzletek lakossági fogyasztás esetén maximum 15, céges rendezvényeknél pedig 20%...
Cedev Önörbajin professzor, akadémikus előszavával, Gurdagva Ingtur fordításában jelent meg mongol nyelven a Kommunikációs és köszönési formák a magyar nyelvben című könyv.
A mű eredeti változatát Kiss Róbert Richard Prima Primissima-díjas újságíró írta, a korábbi könyvét a mongol-magyar tudományos együttműködés...
Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima díjas turisztikai szakújságíró a Kossuth rádióban beszélt a fővárosi és vidéki turisztikai eredményekről.
A turisztikai szakújságíró elmondta: az NTAK-ból már látszik, hogy kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november 3. közötti...
Újra megjelentette Magyarország Kormánya a vidéki kis és közepes vendéglátóipari vállalkozások versenyképességének növelését célzó támogatási programjának egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek szóló felhívását. Ez a kör a program májusi indulásakor elsőként pályázhatott az üzletenként lehívható egymillió forint értékű...
Jelentős a digitális készségfejlesztés iránti igény az ágazat szolgáltatói, elsősorban a kkv-k körében ‒ derült ki a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia megújítása kapcsán a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által tavasszal végzett felmérésből. Erre reagálva, a turisztikai vállalkozások versenyképességének fokozása érdekében...