Megjelent a KCSP új kiírása, mutatjuk a célországokat!

Megosztás

​Megjelentek a Kőrösi Csoma Sándor-program és a Petőfi Sándor-program idei felhívásai – jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

Megjelentek a Kőrösi Csoma Sándor-program és a Petőfi Sándor-program idei felhívásai – jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

Potápi Árpád János a két programot a nemzetpolitika zászlóshajóinak nevezte. A cél, hogy segítsék a világ különböző pontjain, diaszpórában, illetve szórványban élő magyar közösségeket a kiküldött ösztöndíjasokkal – tette hozzá. Közölte: a két programban már több mint ezer ösztöndíjas teljesített szolgálatot Kanadától Új-Zélandig. Június 15-étől ismét megnyílik a jelentkezés mindkét programra: várják a nemzet iránt elkötelezett, 18. életévüket betöltött olyan magyar állampolgárok pályázatát, akik jártasak a közösségszervezésben, és úgy érzik, van olyan tudásuk, készségük, amit átadhatnak a diaszpórában, szórványban élő magyaroknak; lehet jelentkezni akár Magyarországról, akár a határon túlról.

Részletek és jelentkezés a https://www.korosiprogram.hu/palyazat és a https://www.petofiprogram.hu/palyazat „Hajrá, fiatalok és idősebbek egyaránt, várjuk a jelentkezőket!” – zárta nyilatkozatát Potápi Árpád János.

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága azt közölte, hogy a 2024/2025. évi felhívás keretében a Kőrösi Csoma Sándor Program esetében az északi félteke országaiba lehet pályázatot benyújtani, a Petőfi Sándor Program keretében pedig a szomszédos országok szórványmagyar vidékeire utazhatnak ösztöndíjasok. A felhívásban kiemelték, hogy a programra jelentkezők négy feladatkör közül választhatnak a jelentkezés benyújtásakor: cserkésztevékenység, hagyományőrzés (népzene, néptánc, népi kézművesség), oktatói és nevelői munka, valamint közösségi, sport-, média- és kulturális tevékenység ellátása.

A Kőrösi Csoma Sándor Program friss felhívásának célterületei: Amerikai Egyesült Államok, Európa (Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észak-Macedónia, Finnország, Franciaország, Hollandia, Írország, Izland, Lengyelország, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország), Izrael, Kanada és Törökország.

A Petőfi Sándor Program célterületei: Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia – tették hozzá. Az új programszakaszban a két program keretében 125 fő vehet részt – írták. A pályázatra június 15-től július 14. éjfélig lehet jelentkezni elektronikus úton – közölték, hozzátéve: a felhívás és a jelentkezés további részletei a https://www.petofiprogram.hu/palyazat és a https://www.korosiprogram.hu/palyazat oldalakon olvashatóak.

Aktuális

Mutatjuk a MICHELIN Guide ajánlást kapott hoteleket!

Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima díjas turisztikai szakújságíró...

Egyre többen kempingeznek hazánkban

Idén első alkalommal hirdette meg az ENSZ turisztikai szervezete...

Az amerikai magyar „nyomokat” mutatja be az új közösségi applikáció

Három éve indult útjára a digitális “jenki huszár”, azaz...

Autó Caro: 25 éve a csúcson a koreai autók javításában

Magyarországon az Autó Caro Kft. 25 éves tapasztalattal biztosítja...