Létrejött a HUMDA közreműködésével a Mobilitási Platform

Megosztás

A hazai autóipar és a közlekedési terület kiemelt szereplői a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. és az Autós Nagykoalíció munkaszervezésében megalapították a Mobilitási Platformot. A kollaboráció célja, hogy szakmai, szakértői, partneri összefogással hozzásegítse Magyarországot ahhoz, hogy 2030-ra a mobilitás minden területén a világ élvonalába kerüljön.

A Mobilitási Platform a közlekedés kiemelt problémáira, kihívásaira, megoldandó feladataira fókuszálva, ezekre megoldást keresve, széleskörű szakmai együttműködésre építkezve kezdi meg szakmai tevékenységét. A szövetség feladatának tekinti, hogy szakmai alapokon egységbe terelje a mobilitásban tágabb értelemben érdekelt és érintett piaci, állami, és civil szereplőket. Küldetése összehangolni az autóipari cégek, a közlekedésszervezők, valamint a mobilitásmenedzsment országos és városi szintű szervezőinek, döntéshozóinak és szakértőinek, továbbá a kapcsolódó és kiegészítő szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások érdekeit, igényeit, tapasztalatait.

A szövetség alapító tagjaként a HUMDA legfőképp az autóipar előtt álló egyik legjelentősebb kihívás: a biztonságos, környezetbarát, energia- és költséghatékony közlekedési eszközök és módok előtérbe helyezésének kérdéskörére fordít kiemelt figyelmet. A kezdeményezés továbbá a minőségi, ügyfélközpontú, hatékony, elérhető árú és zöld mobilitás célkitűzéseinek elérése érdekében lehetőséget és keretet biztosít az innovációs, gazdasági, kutatási, oktatási és jogszabályi szintű együttműködésre.

– Nemcsak az autó-motorsport, hanem az egész autóipar, sőt a környezetünkhöz és a mindennapi mobilitáshoz való viszonyunk is folyamatosan, soha nem látott tempóban változik. Annak érdekében tehát, hogy minél hatékonyabban tudjuk pozícionálni és megerősíteni Magyarország szerepét az átalakuló mobilitás korszakában, a lehető legtágabb kontextusban kell kezelni azt. Örömmel vettünk részt a Mobilitási Platform megalapításában, amelyben partnerünkkel, az Autós Nagykoalícióval közös missziónk a közlekedési személetformálás, a társadalmi tudatosság, valamint a közlekedők biztonságos és környezettudatos magatartásának erősítése. Célunk, hogy összefogjuk a terület hazai képviselőit, kutatóit, szakembereit, illetve nemzetközi és hazai cégeket, akiknek közös célja a közlekedés dekarbonizációjának előremozdítása, költségeinek csökkentése és az ellátási infrastruktúra aktuális kihívásokhoz való illesztése. Hiszünk abban, hogyha időben elkezdjük a munkát, akkor számos más ország előtt találhatjuk meg a választ a globális jövőnkkel kapcsolatos mobilitási kérdésekre – emelte ki Weingartner Balázs, a HUMDA Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Aktuális

A Magyar Királyság ezeréves határát járja be a zarándokvonat

Idén 17. alkalommal indul útnak május 17-én a csaknem...

Wellness és gasztro: Hajdúszoboszló legújabb szállodájában garantált a feltöltődés

Hajdúszoboszló télen is jó úticél, különösen akkor, ha olyan...

25 év tapasztalat a koreai és japán autók javításában

Magyarországon az Autó Caro Kft. 25 éves tapasztalattal biztosítja...

Az erdő szava: Hejcén idén is elindítják a rendezvénysorozatot

A göncruszkai Talentum Református Tehetséggondozó Általános Iskola zenés előadása...

4 pedagógus lett idén az Év tanára

Az Év tanára díjat az Év tanára szakmai bizottsága...