KARBONSEMLEGESÍTÉSI SZOLGÁLTATÁS A MAGYAR AUTÓSOK SZÁMÁRA

Megosztás

Új lehetőséget nyit a Shell Hungary Zrt. a magyar vásárlói nettó karbonlábnyomuk csökkentésére.

A Shell Hungary Zrt. vásárlói semlegesíthetik a Shell töltőállomásokon vásárolt üzemanyag használatából származó szén-dioxid kibocsátásukat. A Karbonsemlegesítési Szolgáltatást igénybe vehetik, aki a 190 töltőállomásának bármelyikén benzint, gázolajt vagy LPG-t tankolnak. A Shell Club Smart hűségprogramjában résztvevők számára az ajánlat az első hónap időtartama alatt ingyenesen érhető el. A Shell üzleti ügyfelei a Shell töltőállomásain vásárolt üzemanyag használatából származó kibocsátásaikat semlegesíthetik. A Shell a szén-dioxid kibocsátások semlegesítését természetalapú szolgáltatásokhoz kapcsolódó karbonkreditek vásárlásával valósítja meg, ilyenre jelent példát a perui Cordillera Azul National Park Project és az indonéziai Katingan Peatland Restoration and Conservation Project. A Shell karbonkreditjeit kizárólag hiteles, magas minőségű és független szabványok szerint igazolt eredetű projektekben köti le. Minden karbonkredit egy tonnányi szén-dioxid elkerülésének vagy kivonásának felel meg.

„Az energiaátmenet megoldások sokaságát követeli majd meg a világgazdaság egészében, ideértve a szélenergiát, a napenergiát, a bioüzemanyagokat, az akkumulátorokat és a hidrogént”. – el Kapitány István, a Shell mobilitásért felelős globális alelnöke. „A Shell beruházásai révén már ezen területek mindegyikén jelen van, és a nálunk vásárolt üzemanyag kibocsátásának semlegesítésére biztosított lehetőség egy újabb módja annak, hogy vásárlóinkat a nettó zéróemissziós jövő felé vezetőúton támogassuk.”

 A Magyarországon elindított Karbonsemlegesítési Szolgáltatáshoz hasonló ajánlatokat kínálunk flottaügyfeleink számára a megvásárolt üzemanyag használatából származó szén-dioxid kibocsátások semlegesítésére 15másik országban, illetve kiskereskedelmi ügyfeleink részére összesen több, mint 4600 töltőállomáson Ausztriában, Kanadában, Dániában, Németországban, Hollandiában, Svájcban és az Egyesült Királyságban.

A karbonsemlegesítés csupán egy részét képezi a széndioxid – kibocsátások semlegesítéséhez szükséges megoldásnak. Ahol csak lehetséges, mindenkinek teljes mértékben el kell kerülnie a szén-dioxid kibocsátást, vagy olyan megoldásokat kell választania, amelyek segítenek ezek csökkentésében. A Shell éppen ezért kínál az autósoknak számos lehetőséget kibocsátásaik csökkentésére. „A Karbonsemlegesítési Szolgáltatás elindításával új lendületet tudunk adni a nettó zéró kibocsátású jövőelérésére irányuló törekvéseinknek”. – mondta el Istenesné Solti Andrea, a Shell Hungary Zrt. elnöke.

A Shell töltőállomások többségének áramellátása megújuló energiából származik, a töltőállomások energiahatékonysága pedig folyamatosan fejlődik. A közúti közlekedésben a Shell alacsonyabb karbon intenzitású megoldásokat tesz elérhetővé vásárlói számára, ideértve az elektromos töltőállomásokat is.

További információ a Karbonsemlegesítési Szolgáltatásról a www.shell.hu/karbonsemlegesitesoldalon érhető el.

Aktuális

Gátőr: Együtt élünk a természettel, a vízzel

1871. június 10-én született meg az a törvény,...

„Helló Budapest!”

 Így köszöntötte június 1-én a fővárosiakat a BYD...

Magyar szemétgyűjtési búvár flashmob a Vörös-tengeren

Az Óceánok kishazánkból oly' távolinak tűnhet, de nem úgy...

Környezetvédelmi Világnap nap szerte a világban

Nem átlagos nap a mai, a környezetvédelemmel foglakozó emberek...

Vigyázat Budapest! Adatlopók!!!

​Információink szerint naponta ügyfelek sokaságát verik át mostanában új...