FŐKERT: Csak az életveszélyes fákat vágták ki Budafok-Tétényben

Megosztás

A 2021. április 25. napján megjelent Történelmi fasor kivágásába kezd a FŐKERT Budafokon című cikkünk kapcsán a Főkert képviseletében levelet kaptunk, amelyben a következők közlésére kérték a szerkesztőséget:

A FŐKERT tájékoztatása szerint a beavatkozásra azért volt szükség, mert a fák leromlott állapota miatt balesetveszélyesek voltak, élettartamuk jelentősen nem lett volna meghosszabbítható, ugyanakkor folyamatos kockázatot jelentettek volna a környezetükre. A koronavírus – járvány 2021. évi tavaszi harmadik hullámával összefüggésben az Önkormányzat engedélye alapján a Péter Pál utcai fák kivágását a FŐKERT csak 2021. év áprilisára tudta ütemezni, amely alap esetben az élővilág védelme miatt minden év április 01. napjától augusztus hó 31. napjáig tilos lenne. Balesetveszély fennállta esetén azonban a fák kivágása ezen április időszakban sem tiltott, így a FŐKERT jogszabályi előírást nem sértett.

Tervezzük, hogy mindezek és hasonló témák kapcsán interjút készítünk a FŐKERT illetékesével, hogy az esetleges félreértések a későbbiekben elkerülhetők legyenek.

Aktuális

Gátőr: Együtt élünk a természettel, a vízzel

1871. június 10-én született meg az a törvény,...

„Helló Budapest!”

 Így köszöntötte június 1-én a fővárosiakat a BYD...

Magyar szemétgyűjtési búvár flashmob a Vörös-tengeren

Az Óceánok kishazánkból oly' távolinak tűnhet, de nem úgy...

Környezetvédelmi Világnap nap szerte a világban

Nem átlagos nap a mai, a környezetvédelemmel foglakozó emberek...

Vigyázat Budapest! Adatlopók!!!

​Információink szerint naponta ügyfelek sokaságát verik át mostanában új...