Több mint ezer film versenyez a IX. Nemzetközi Környezetvédelmi Filmfesztiválon

Megosztás

Százöt országból mintegy 1260 filmmel jelentkeztek hazai és külföldi alkotók a Kék Bolygó Alapítvány támogatásával megrendezendő IX. Nemzetközi Környezetvédelmi Filmfesztiválra, amely május 19. és 21. között várja az érdeklődőket Gödöllőn, a Királyi Kastélyban.

Az ingyenes fesztiválon a fenntarthatóság jegyében előadások, workshopok, interaktív programok, múzeumpedagógiai és kézműves foglalkozások, valamint gasztroprogramokkal is készülnek a szervezők – olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Az idei mustrára nemzetközileg elismert műhelyek is neveztek, köztük a Walter Köhler filmproducer által alapított Terra Mater Factual Studios vagy a Marco Polo Film AG., Németország egyik legsikeresebb filmgyártó cége. A díjazott alkotók közül Yann Sochaczewski, Mathieu Le Lay, Jan Haft és Dan Dinu rendezők küldték el legújabb filmjeiket.  

A magyarok közül versenybe száll Szendőfi Balázs, Poroszka Magyar Zsolt, Fehér Zoltán, Kriska György, Garai Cintia és a Wildlife Messengers legújabb alkotásaikkal.     Mint írják, a tavalyi siker után az amatőr filmeseknek idén is lesz Third Eye versenyprogram.

A nemzetközi produkciókat zsűri bírálja el, amelynek elnöke Vitray Tamás biológus, operatőr, szakíró, a National Geographic magyarországi főszerkesztője, tagjai pedig  Takács Rita szerkesztő-rendező, Szalay Péter Balázs Béla-díjas rendező és Vladimir Blazevski macedón játék- és dokumentumfilm rendező, forgatókönyvíró.

A Kárpát-medence természeti értékeit összegyűjtő alkotásokat Széll Antal természetvédelmi szakember, filmes és fotós vezetésével Németh Beatrix televíziós szerkesztő, Kátai Róbert rendező rangsorolja. Mint írják, a rendezvény idei fókuszába a víz kerül. “Talán még időben vagyunk, hogy minden ember megértse, mit jelent ennek a bolygónak a fenntartható vízgazdálkodás, a vizek élőhelyei, a tavak, a folyók és az óceánok” – hívják fel a figyelmet a közleményben a szervezők.

Aktuális

Géberjén megmutatja, milyen az igazi falusi disznótor!

Géberjén legújabb gasztro programján pecsenye és pörc sütés is...

Mutatjuk a KCSP új pályázatának helyszíneit!

Ingyen utazhatnak a diákok a Kőrösi Csoma Sándor-program új...

Tarolnak a vidéki szállodák

Rekordot hozott a szeptember a turizmusban, a vidéki szálláshelyek...

Lessen be a madarak titkos életébe a Birdo fotópályázat díjnyertes pillanataival

Közel 2500 lenyűgöző fotó közül választották ki a legjobbakat,...

Őrült jó show-val indított a Rettegések Éjszakája

Kisvárdán olyat alkottak, ami világszinten is megállja a helyét....