Mutatjuk a KCSP új pályázatának helyszíneit!

Megosztás

Ingyen utazhatnak a diákok a Kőrösi Csoma Sándor-program új pályázatával a Föld déli féltekére. Mutatjuk, hogyan!

Az államtitkárság keddi, MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte, hogy a 2013-ban indított Kőrösi Csoma Sándor-program célja a diaszpóra magyarságának megszólítása, a magyar közösségi és kulturális élet erősítése szerte a világon, valamint a külhoni magyarság és az anyaország közötti kapcsolatok szorosabbra fűzése.

A program keretében a nemzetpolitikai államtitkárság ösztöndíjasokat küld a Föld minden pontjára, ahol jelentősebb magyar közösség él, Kanadától Új-Zélandig.
Olyan, a magyar nemzet iránt elkötelezett, közösségszervező tevékenységekben jártas emberek nyújthatnak be pályázatot, akik betöltötték a 18. életévüket, büntetlen előéletű magyar állampolgárok, legalább középfokú iskolai végzettséggel és magas szintű angol nyelvtudással rendelkeznek. További előny a célország nyelvének legalább társalgási szintű ismerete.

A programra idén is négy fő tevékenységi területen belül lehet jelentkezést benyújtani: cserkésztevékenység, hagyományőrzés, oktatói és nevelői munka, valamint közösségi, sport, média és kulturális tevékenység ellátása.

Az új pályázati kiírás célterületei Latin-Amerika (Argentína, Brazília, Chile, Kolumbia, Paraguay, Uruguay, Venezuela), a Dél-afrikai Köztársaság, Ausztrália és Új-Zéland. A külföldi programszakasz várhatóan a jövő év februárjának közepétől 2024. november 15-ig tart.

Mind az ösztöndíjasok, mint a fogadószervezetek elektronikus formában tudnak jelentkezni december 13-ig a www.kulhonimagyarok.hu vagy a www.korosiprogram.hu oldalon.
A diaszpóra magyarságát segítő Kőrösi Csoma Sándor-program és a mintájára indított, Kárpát-medencei szórványmagyarságot támogató Petőfi Sándor-program keretében már több mint ezer ösztöndíjas segítette a diaszpórában és a szórványban élő magyar közösségek mindennapjait. Jelenleg több mint 130 ösztöndíjas teljesít szolgálatot egy-egy magyar közösségben a világ különböző pontjain – közölték.

Aktuális

Ha szereti a nyugalmat, a történelmet és a hasát, ide el kell mennie!

A Hejce, az ezer álom faluja című útikönyvet Budapesten,...

Autó Caro: 25 éve a csúcson a koreai autók javításában

Magyarországon az Autó Caro Kft. 25 éves tapasztalattal biztosítja...

Turisztikai ügynökség: 2024 rekordév lehet az első negyedéves számok alapján

Az év első három hónapjában 7,1 millió vendégéjszakát könyvelhettek...

Meghosszabbított határidővel lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre

Meghosszabbított határidővel, május 20-ig nyújthatják be pályázataikat a 31....

Támogassa adója 1 százalékával a magyar nyelv bástyáját, a Magyar Nyelvőr Alapítványt!

Csak egy-két percet kell rászánnia az adóbevallás elkészítésekor, vagy...