Környezetbarát Budát építene a képviselő

Megosztás

Buda Zöld Jövője címmel átfogó környezetvédelmi és innovációs programot indít Gór Csaba képviselő és csapata. Elmondása szerint gyarapítani kívánják a vízfelületeket és a zöldterületeket. Ennek kapcsán kérdeztük.

– Mennyire igényel ez a terv nagyobb átalakításokat?

– Ennek csak az előnyét éreznék a budai polgárok, egy élhetőbb környezetben pihenhetnének, dolgozhatnának. Komoly terveket készítettünk, hamarosan a részleteket is bemutatjuk.

– Van ugyanakkor már több dolog, amit elmondott egy indexnek adott interjúban. Az elektromos kerékpárok feltöltésének kérdése. Ez ennyire fontos?

– Ha komolyan vesszük a környezetünk védelmét, a fenntarthatóságot, mindenképpen az. Az elektromos kerékpárok, a rollerek és a gördeszkák számára töltőpontokat építenénk ki a helyi vállalkozásoknál, egyszerre segítve a környezetbarát közlekedést és a helyi gazdaságot.

– Ha már a gazdaságnál tartunk: reggel hatalmas dugókban indul útnak a második és harmadik kerület lakossága, ez ellen nem lehet tenni valamit?

– Szeretnék átfogó útfelújítási programot indítani a II. és III. kerületben, 2025-ig pedig megduplázni a választókerület közlekedését érintő P+R parkolók számát. A tömegközlekedést illetően pedig meghosszabbítanám a budai fonódó villamos Bécsi úti nyomvonalát az esztergomi vasútvonalig, valamint a Hűvösvölgyi és a Kolosy téri állomás magasabb színvonalú, modern lenne a terveim szerint.

Aktuális