Karácsony: A sajtóból értesültünk róla, hogy rozsdabizottságot alakított a kormányzat

Megosztás

Budapest főpolgármestere felidézte a kormány korábbi ígéretét, ami szerint a főváros beleegyezése nélkül semmi nem épül Budapesten.– írja a hvg.hu

Ismét facebook-posztban fakadt ki Karácsony Gergely a kormányra, amiért szerinte már megint nem tartotta be a kormány azt a mondatát, hogy “a főváros beleegyezése nélkül nem épül semmi Budapesten.”

Teljes írás:

Olyan sokat idéztem már a kormány híres mondatát, hogy azt hiszem, mindenki ismeri: „A főváros beleegyezése nélkül nem épül semmi Budapesten.” Emlékeztetni kell őket ígéretükre, mert úgy tűnik, havonta elfeledkeznek arról, mit mondtak a 2019-es önkormányzati választások után. A hétvégén jelentették be, hogy rozsdabizottságot alakítanak, tagjai között lesz Miniszterelnökségi tisztségviselő, az agrártárca helyettes államtitkára és az ITM-hez tartozó Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. ügyvezetője. A bizottsági munkálatok célja a leromlott állapotú területek, városrészek rehabilitációja. Egyetlen önkormányzati szereplőt sem hívtak meg, sajtóból kellett értesülnünk róla, hogy megint a budapestiek feje felett, a Fővárosi Önkormányzat nélkül terveznek dönteni arról, milyen beruházások valósuljanak meg a városban.A budapestiek már kinyilvánították a véleményüket az effajta politikáról, 2019. októberében, amikor felhatalmazást adtak a programomnak. Ebben, és a hétvégén aláírt városfejlesztési stratégiában is világosan szerepelt: a nyitott városkormányzásban hiszünk. Vagyis a beruházásainkkal kapcsolatban megkérdezzük a budapestieket, hiszen döntéseink az ő életükre lesz befolyással. Ezért indítottunk el több kérdőívet, többek között olyan barnamezős területek sorsáról is, amelyek most parlagon hevernek a város belsejében. 👉https://enbudapestem.hu/mondd-el-a-velemenyed/A város jövőjéről a budapestieknek kell dönteniük, nem a kormány bizalmasainak! Mi továbbra is ragaszkodunk ahhoz, hogy a városlakókkal együtt vezessük Budapestet.

Aktuális

FŐKERT: Csak az életveszélyes fákat vágta ki Budafok-Tétényben

A 2021. április 25. napján megjelent Történelmi fasor kivágásába...

MÁV-Volán-csoport fenntarthatósági együttműködése a Föld megóvása érdekében

A MÁV-Volán-csoport célja 2050-ig a klímasemlegesség elérése, ennek érdekében...

A tőrösdarazsak ártalmatlanok! Ne féljünk tőlük, ne üldözzük őket!

Májustól számíthatunk a termetes tőrösdarazsak feltűnésére amint a kertek,...

Egyre erősebb szélviharokra számíthatunk Magyarországon

Fokozódó szélviharokat, és ezzel együtt növekvő viharkárokat hozhat a...