Egy applikációval a Cseh határtól az Adriáig

Megosztás

A MOL Közép-Kelet-Európa hat országában egységes fizetési megoldást vezet be az e-autó töltésre

Közép-Kelet-Európa immár hat országában elérhető az elektromos autótöltést segítő MOL Plugee alkalmazás, így az applikációba integrált egyetlen e-roaming platform használatával juthatnak el az e-autósok a cseh határtól az Adriára vagy a Fekete-tengerhez. Az alkalmazás minden országban azonos fizetési elv szerint működik, és az autók villamos energia felvételi képességét veszi figyelembe, még inkább alkalmazkodva az elektromos autóval rendelkezők igényeihez.

A MOL-csoport a régió hat országában összesen 168 elektromos töltőt üzemeltet. Csehországban 26, Horvátországban a Tifon hálózatában 13, Magyarországon 79, Szlovákiában a Slovnaft hálózatában 13, Szlovéniában 14, Romániában pedig 23 e-töltővel rendelkezik a vállalat. A telepített töltők döntő többsége, 10-ből 9 nagyteljesítményű villámtöltő, vagyis mindössze fél óra alatt képes menetkészre feltölteni egy átlagos elektromos autó akkumulátorait. A MOL Plugee alkalmazással pedig még soha nem volt ilyen egyszerű és gyors az elektromos töltők használata. Az applikáció 2020 nyarán debütált Magyarországon, és immár öt további országban – Csehországban, Horvátországban, Szlovákiában, Szlovéniában és Romániában – is elérhető. Az applikáció kifejezetten népszerű az elektromos autó tulajdonosok körében, hiszen lehetővé tette azt a rég várt fizetési megoldást, amely figyelembe veszi az autók villamosenergia felvételi képességét, még inkább alkalmazkodva az elektromos autóval rendelkezők igényeihez. A MOL Plugee alkalmazásnak itthon már több mint 5000, applikáción keresztül töltő felhasználója van a tavalyi indulás óta.

„A most bevezetett applikációnak köszönhetően teljes mértékben megvalósult hat közép-kelet-európai ország – Csehország, Horvátország, Magyarország, Románia, Szlovákia és Szlovénia – átjárhatósága, vagyis egyetlen applikáció letöltésével, roaming szolgáltatás keretében elektromos autóval is könnyedén el lehet majd jutni a cseh határtól az Adriára vagy a Fekete-tengerhez. Ráadásul felár nélkül lehet roamingolni, sőt, ha még azt is hozzávesszük, hogy külföldön is különféle gasztro kedvezmények vehetők igénybe a shopokban az e-töltés mellé, akkor azt kell mondjam, hogy kifejezetten megéri nálunk tölteni. Az elektromos autók elterjedésének dinamikáját követve az infrastruktúra fejlesztéseket is folytatjuk, a frissített Shape Tomorrow stratégiával összhangban célunk, hogy 2025 végére 500 töltőberendezéssel rendelkezzünk a régióban” – mondta Tóth-Fekete Róbert, a MOL-csoport Alternative Fuels területének vezetője.

Az Android és iOS készülékeken elérhető alkalmazásban az e-autósok ellenőrizhetik, hol található a környéken szabad e-töltő, és a különböző okos töltési funkciók révén pedig azt is nyomon követhetik mobiljukon, hogy áll az autó töltése. Kérdések, hibaelhárítások esetére pedig folyamatos ügyfélszolgálatot biztosít minden országban a MOL Plugee. Az applikációra történő regisztráció ingyenes, a felhasználók pedig nemcsak a shop akciókról kapnak értesítést, hanem az alkalmazásban, vagy a weben keresztül töltő regisztrált felhasználók kedvezményben is részesülnek.

A hazai megoldáshoz hasonlóan, Románia kivételével, valamennyi fent felsorolt országban az applikációs töltés mellett továbbra is igénybevehető a shopban a kártyás töltés, amely az itthon jól megszokott módon fix kWh mennyiségre vehető igénybe, így DC töltés esetén 20 -és 40 kWh-s kártyák közül választhatnak a MOL ügyfelei, míg AC töltésnél 10 kWh-s egységek érhetők el.

További információ a MOL Plugee-ról és a NEXT-E projektről: https://molplugee.hu/hu  és http://next-e.eu/.

Aktuális

Felhívás – erdei fülesbagoly telelőhelyek országos lakossági felmérése kezdődik!

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a lakosság...

Mackófarsang

Farsangi mulatságra hívja a gyerekeket a Fővárosi Állat- és...

Ismét lehet pályázni óvoda- és iskolakertek kialakítására

Megjelent az Agrárminisztérium támogatásával megvalósuló Országos Iskolakert-fejlesztési Program IV....

Pályázat az agrárágazati civil szervezeteknek

Hatvan millió forint keretösszeggel hirdet pályázatot agrárágazati civil szervezeteknek...

Nyolcszáz elektromos rásegítésű teherszállító kerékpárra igényelhető támogatás a HUMDA-tól

Várhatóan 800 elektromos rásegítésű teherszállító kerékpár, azaz e-cargo...