Az egykori Malév kapitány titkai

Megosztás

Egy pilótával rengeteg dolog esik meg földön és égen. Tizenkétezer méter magasan nemcsak a gép szárnyal de a lélek is. Hogyan lett egy hihetetlen new yorki leszállásból út a Himalája jógamestereihez. Ezekről és soha sem hallott történetekről szól Acél Anna és Veres András egykori Malév kapitány beszélgetéskötete.

Ahogyan az izgalmas könyv sajtóbemutatóján Limburger Lóránt, a megszűnt magyar nemzeti légitársaság utolsó vezérigazgatója fogalmazott: aki Malévos volt az Malévos is marad. Nem csoda, hogy szép számmal jöttek el régi kollegák is Veres András egykori és mai élményeit meghallgatni. A Malévnél és a Malévvel repülni igazi rangot jelentett. A stílusosan kapitányi sávokkal, egyenruhában érkezett pilóta hosszú pályafutása a cég csődjével éppúgy elszakad, mint az a pilótanapló, melyet Acél Annával közösen tártak most az olvasók elé. Mint Veres András mondta: nagyon hiányzik egy igaz hazai légitársaság és a volt Malévosok most is egy emberként rohannának szolgálatra, ha újraéledne. „Az azért mégiscsak gagyi, ha egy magyar államfő egy bangladesi légitársaság gépén megy hivatalos útjára”- mondta az egykori pilóta.

Persze erre nem sok esély van, de a kalandok és az emlékek megmaradnak, immár könyvalakban is. Légi ütközés, VIP repülések titkai, őrjöngő utas a fedélzeten, mindez egy utasszállító gép pilótája szemével. Belülről nemcsak a repülés izgalmait, hanem velejáró kalandokat is másképpen látja az ember, és kit ne érdekelne a polgári repülők különleges élete. Persze a sztorik nemcsak a levegőben töltött évekről, de az emberi vívódásról és a repülés közben megszületett életfilozófiáról is szólnak. Mert Veres András útja a felhők közül egy még magasabb síkra vezetett, amikor egy – kis híján végzetes  – new yorki  út után feltette magának a kérdést: mi az emberi lét értelme.

Veres András pedig a Himalája jóga mestereitől kapott választ, melynek eredményeként a földön a jóga segítségével kereste a választ. Jógaoktató lett, és jógaiskolát alapított itt, Budapesten. „Ismerd meg magad és ismerd meg azt is ami nem Te vagy!” – foglalta össze életfilozófiáját az egykori pilóta, aki már nemcsak az égen szárnyal.

A letehetetlen könyv egy mindenki által irigyelt, de nem ismert világba kalauzolja el az olvasót. Ráadásul repülni a valóságban és a lélek által is lehet.

Aktuális

MNB: Egyértelmű tájékoztatást kell adni az ügyfeleknek a befektetési alapok sikerdíjairól

Idén augusztustól kell alkalmazniuk az érintett kollektív befektetési vállalkozásoknak...

Őzek az utakon! – Megkezdődött az üzekedés

Hazánkban a tavalyi, 2019-2020-as vadászati évben 6734 nagyvadat ütöttek...

El a kezekkel az erdőinktől!

Brüsszel most az erdőinkre pályázik - írja facebook oldalán...

Greenpeace: Dízel autó kilőve!

Már csak a dátum hiányzik. A Greenpeace Magyarország átadta Karácsony...