5+1 biztonságos aktív program Budapesten a járvány után

Megosztás

Ahogy egy ország (és egy világ) emelkedik ki hosszú hónapok után a házak, lakások és szobák fogságából, komoly lehet a kísértés, hogy fejest ugorjunk az első adandó programlehetőségbe. Azonban a felejthetetlen kalandoknál se feledkezzük meg egy fontos tényezőről: a biztonságról.  Ezt veszi figyelembe az alábbi lista a legizgalmasabb, legkalandosabb, biztonságos budapesti programokról a koronavírus járvány lecsengésekor.

indoor minigolf

Parkok, kertek, kültéri helyszínek

Ha szeretsz két lábbal a földön járni, Budapest parkjai tökéletes úti célul szolgálnak az aktív időtöltésre.  A Margitsziget tárt karokkal várja a futókat, kerékpárosokat, jógát, harcművészeteket és bármilyen más sporttevékenységet gyakorlókat. A Városligetben tökéletes családi programokra találhatsz az állatkerttől az újonnan megnyitott csónakázótóig. Aki pedig némi keleti békére vágyik a város zajában, annak Zugló hosszú évek múltán ismét megnyílt Japánkertje biztosít meghitt menedéket.

INDOOR Minigolf a belváros szívében

Fergeteges újranyitási héttel, kedvezményekkel, ajándékokkal készülnek és korlátozott létszámmal, kézfertőtlenítési lehetőségekkel, minden használat után fertőtlenített golfütőkkel és golflabdákkal gondoskodnak a biztonságról. Az óvatosság mellett ne feledkezzünk meg az INDOOR legfőbb vonzerejéről sem: a felhőtlen szórakozásról. Az UV- MiniGolf központ három különleges világba kalauzol minden vendéget a Galaxis, az Elvarázsolt erdő és Horror termeken át. Gyűjtsd össze barátaidat, vagy érkezz családoddal, kis létszámú csoportokban és élvezz egy biztonságos és felejthetetlen golfélményt kiröppenve kalitkádból.

Autósmozik

Cikkünk megjelenéséig a mozik és színházak újranyitása sajnos továbbra is a levegőben lóg, de ne keseredj el! Ha közösségi filmélményre és nagyvászonra vágysz, nincs minden elveszve. Mozizz a friss levegőn! Budapest szerte több helyszínen nyílnak autósmozik, az Árkád jóvoltából pedig végre kipróbálhatod (vagy újra átélheted) a ’60-as évek kedvenc divatját!

Kerékpározás Budapesten

A frissen megnyíló város a kétkerekű kalandok szerelmeseit is rengeteg lehetőséggel kecsegteti. Élvezd ki a lassan ébredező Budapest előnyeit! Mielőtt visszaállna az autós forgalom a járvány előtti állapotra, a bicikliseké a város. Szerencsére a főváros nem szűkölködik bringautakban, így testmozgás közben újra felfedezheted kedvenc környékeidet biciklinyerged kényelmében. Néhány remek kerékpárút:

kerékpárutak, forrás Magyar Kerékpárosklub

Szabadulószobák

Testi és szellemi aktivitás egy fedél alatt? Budapest méltán népszerű szabadulós játékai pontosan ezt kínálják. Szedd össze barátaidat, vagy kerekedjetek fel a családdal és ugorjatok fejest a varázslók világába, titkos laboratóriumokba, a félelmetes kastélyok, vagy a megoldhatatlannak tűnő rejtélyek birodalmába! A sorban újranyitó szabadulószobák tökéletes első lépések lehetnek a karantén szűkéből a nagyvilágba. Néhány a kedvenc szabadulószobáink közül: AROOM, Paniq Szoba, Exit the Room.

+1: Az apró kalandoroknak: MiniPolisz

Nem minden kaland érkezik nagy kivitelben! A kisgyermekes családok számára különösen szűkösek a lehetőségek programok szempontjából az újranyitás idején. A Minipolisz is megnyitja nagy kapuit apró közönsége előtt júniusban, tele kalandok sokaságával. Egy hely, ahol te is felnőtt lehetsz. Autószerelő, állatorvos, tűzoltó vagy rendőr, a MiniPoliszban minden poronty egy csettintésre válhat azzá, aki lenni szeretne.

minipolisz

Aktuális

MNB: Egyértelmű tájékoztatást kell adni az ügyfeleknek a befektetési alapok sikerdíjairól

Idén augusztustól kell alkalmazniuk az érintett kollektív befektetési vállalkozásoknak...

Őzek az utakon! – Megkezdődött az üzekedés

Hazánkban a tavalyi, 2019-2020-as vadászati évben 6734 nagyvadat ütöttek...

El a kezekkel az erdőinktől!

Brüsszel most az erdőinkre pályázik - írja facebook oldalán...

Greenpeace: Dízel autó kilőve!

Már csak a dátum hiányzik. A Greenpeace Magyarország átadta Karácsony...